Wiesenhof ház a Gogl Architekten-től

Ez a modern épület a Gogl Architekten egyik 2012-es projektje, mely St. Johann-ban, Tirolban, Ausztriában található. A szerkezethez ruszti...


Ez a modern épület a Gogl Architekten egyik 2012-es projektje, mely St. Johann-ban, Tirolban, Ausztriában található. A szerkezethez rusztikus anyagokat választottak, hogy utánozzák a környező tanyákat.

A Gogl Architekten leírása az épületről:

Az ügyfél egy menedéket kért - egy békés és elmélkedésre alkalmas helyet, mely erős kapcsolatban áll a környező természettel. Ez az alpesi menedék a térbeli nyitottság és a zárt tér szimbiózisa.

A tervezési előírások szerint újjáépíteni vagy kiterjeszteni a házat a jelenlegi térfogatán túl nem volt megengedett, ami maga után vonta a tervezés nagymértékű korlátozását. Az alapvető elképzeléseken, a belső szobák összefonódásán és a nyitott és változatos térszerkezet formatervezésén túl az építész koncepcionálisan kompenzálta a tervezési korlátozásokat, és létrehozott egy tágas és pihentető teret.

Óvatosan vettük a helyszín topológiai erősségeit, a Hinterkaisergebirge-t északon, a Kitzbühler Horn-t délen, a Loferer Steinbergen-t keleten, valamint a környező tanyaépületek szerkezetét.

A ház kommunikál a meghatározó hegységgel, minden nézete egy festményre hasonlít. A döntés, hogy archaikus anyagokból épült, teljesen tudatos volt, hogy idézze a környező tanyákat. Az ügyfél olyan légkört szeretett volna, mely világos és tágas, de hangulatos.


A természeti környezetre való tekintettel őshonos növények lettek tervezve a kertbe. A korábbi mezőgazdasági területek topológiai változásai gondosan lettek integrálva a meglévő környezetbe.

A küszöb nélküli nagyvonalú nyílások lehetővé teszik, hogy a beltér egybeolvadjon a kültérrel. Még a nagy terasz biztonsági korlátja is növényi struktúrákból áll. Az évszakok maguk diktálják, hogy kellemesebb-e a kertben tölteni az időt (mely a táj része hivatott lenni), vagy a zárt térben a kályha előtt.

Figyelmet kapott minden felhasznált anyag eredete az építés során. A tervezők és az ügyfél ökológiai tudatossága kéz a kézben jártak. A tölgyfa, vas, természetes kő, vászon és kenderszövet voltak az alapvető elemek.

A legtöbb bútor egyenként lett kigondolva, a térbeli követelményeknek és az ügyfél igényeinek megfelelően.






Név

Barkács,2,Bútor,1,Családi ház,21,Dizájn,1,Építés saját kezűleg,2,Építészet,25,Hobbi,1,Kert Videó,1,Kerti ötletek,7,Kerttervezés,7,Lakás,4,Nyaraló,3,Ötletek,5,Vendégház,2,Videó,2,
ltr
item
friss otthon: Wiesenhof ház a Gogl Architekten-től
Wiesenhof ház a Gogl Architekten-től
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtqzejw7mcxpULLliY0kNWjFo9vV-E1feWVEwZD92bExYJStMADmJvc__l6A2gsfwS5TiP9khdILFfNOTT-fQdUzm238HNFuYF9xQjUrMii4Jq645YXrakY404VHWNmeQ57GtV7K5crl3a/s1600/modern+hegyvid%C3%A9ki+csal%C3%A1di+h%C3%A1z+tirol+ausztria-1-friss+otthon.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtqzejw7mcxpULLliY0kNWjFo9vV-E1feWVEwZD92bExYJStMADmJvc__l6A2gsfwS5TiP9khdILFfNOTT-fQdUzm238HNFuYF9xQjUrMii4Jq645YXrakY404VHWNmeQ57GtV7K5crl3a/s72-c/modern+hegyvid%C3%A9ki+csal%C3%A1di+h%C3%A1z+tirol+ausztria-1-friss+otthon.jpg
friss otthon
https://frissotthon.blogspot.com/2013/07/wiesenhof-haz-gogl-architekten-tol.html
https://frissotthon.blogspot.com/
https://frissotthon.blogspot.com/
https://frissotthon.blogspot.com/2013/07/wiesenhof-haz-gogl-architekten-tol.html
true
5695455267149347680
UTF-8
Összes bejegyzés Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM MINDET Tovább Reply Cancel reply Delete By Kezdőlap OLDAL BEJEGYZÉS Megnézem mindet HASONLÓ BEJEGYZÉSEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nem található a keresésnek megfelelő bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hétf Ke Sze Csüt Pén Szom Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Május Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ minutes ago 1 órája $$1$$ hours ago Tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago több mint 5 hete Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy